Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

MAROKKAANSE GEBAKKEN AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 1 kg)
  • 1 el gehakte verse koriander
  • 2 theelepels komijn
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 21
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 20 MIN

Marokkaanse aardappelen: zo simpel en toch zo lekker. Gewoon alle kruiden mengen met de aardappelen en goudbruin bakken. Keer op keer onweerstaanbaar.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de komijn, kurkuma, kaneel, cayennepeper, paprika, knoflookpoeder, olijfolie en peper en zout in een kom.
  3. Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm. Doe ze bij het kruidenmengsel en roer tot alle aardappelblokjes bedekt zijn met de kruiden.
  4. Spreid de aardappelen uit op een licht ingevette bakplaat. Zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen.
  5. Bak 30 minuten of tot de aardappelen gaar en goudbruin zijn. Roer ze halverwege de baktijd eens door elkaar.
  6. Haal de aardappelen uit de oven. Hak de koriander fijn en strooi over de schotel.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association