Snijd de krieltjes in twee, de grotere exemplaren in vier. Snijd de groene olijven in fijne plakjes en hak de verse kruiden en de dadels fijn. Plet de teentjes knoflook.
Doe de olijven, dadels, verse kruiden en look in een grote kom, samen met de helft van het citroensap. Breng op smaak met peper, zout, het gerookt paprikapoeder en de gemalen komijn. Besprenkel met olijfolie. Voeg de aardappelen toe aan het mengsel en meng goed.
Snijd de courgette in schijfjes. Snijd de wortel diagonaal door. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit een grote tajine of een diepe braadpan met anti-aanbaklaag. Schik daarin eerst de aardappelen en daarbovenop de courgette, wortel, rode paprika en tomaat. Sluit de tajine/diepe braadpan met een deksel af en laat 20 à 25 minuten garen.
Schik de rauwe vis op de groenten. Breng op smaak met zout en olijfolie. Sluit opnieuw met een deksel af en laat nog 10 minuten stoven.
Besprenkel met de rest van het citroensap en serveer.