Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

MAROKKAANS VISGERECHT MET AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 500 g krielaardappelen
  • 300 g heek/schelvis (of een andere witte vis)
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 4 ontpitte dadels
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • Een handvol koriander en peterselie
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 5
Voorbereiding: 40 MIN Kooktijd: 30-35 MIN
  1. Snijd de krieltjes in twee, de grotere exemplaren in vier. Snijd de groene olijven in fijne plakjes en hak de verse kruiden en de dadels fijn. Plet de teentjes knoflook.
  2. Doe de olijven, dadels, verse kruiden en look in een grote kom, samen met de helft van het citroensap. Breng op smaak met peper, zout, het gerookt paprikapoeder en de gemalen komijn. Besprenkel met olijfolie. Voeg de aardappelen toe aan het mengsel en meng goed.
  3. Snijd de courgette in schijfjes. Snijd de wortel diagonaal door. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes.
  4. Verhit een grote tajine of een diepe braadpan met anti-aanbaklaag. Schik daarin eerst de aardappelen en daarbovenop de courgette, wortel, rode paprika en tomaat. Sluit de tajine/diepe braadpan met een deksel af en laat 20 à 25 minuten garen.
  5. Schik de rauwe vis op de groenten. Breng op smaak met zout en olijfolie. Sluit opnieuw met een deksel af en laat nog 10 minuten stoven.
  6. Besprenkel met de rest van het citroensap en serveer.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association