Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

MALEISISCH STOOFPOTJE MET AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 5 vastkokende aardappelen (ongeveer 700 g)
  • 2 tomaten
  • 400 g broccolini
  • ½ kleine gele ui
  • 1 eetlepel sambal oelek chilipasta
  • 6 eetlepels pindaolie of kokosolie
  • 50-100 ml kokosroom (naar smaak, om het minder pikant te maken)
  • 60 ml water
  • 1 eetlepel vissaus
  • 4 eetlepels palmsuiker
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 23
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 50 MIN

Hou je van spicy en exotisch? Dan zijn deze Maleisische aardappelen iets voor jou. Kruid af naar eigen smaak – zoet of zout.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Gaar de aardappelen in licht gezouten water, giet af en laat afkoelen.
  3. Pel de ui en snijd in fijne stukken. Doe hetzelfde met de tomaten. Doe de groenten samen met de sambal oelek in de keukenrobot tot je een glad geheel hebt (voeg indien nodig wat water toe om de messen vlot rond te laten draaien). Zet opzij.
  4. Verhit de pindaolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de kruidige pasta toe. Roer regelmatig en bak 10 minuten, tot de olie loskomt en naar de oppervlakte drijft. Voeg de broccolini toe, alsook de kokosroom, het water, de vissaus en palmsuiker. Roer en laat 10 minuten verder bakken, tot de olie opnieuw loskomt en naar boven drijft. Proef en voeg naar eigen smaak meer palmsuiker toe of vissaus als het wat zouter mag.
  5. Plaats de gekookte aardappelen in een ovenvaste schaal en bedek gelijkmatig met de gaargekookte kruidenpasta. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association