Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

MAKI MET BOERENKOOL EN AARDAPPEL

Ingrediënten voor 4

  • 4 bloemige aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 4 grote bladeren boerenkool
  • 8 scampi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g gember
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • Sojasaus
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 25 MIN

Maki zijn rolletjes waarin alles omgeven is door een blaadje nori of bladgroente. Deze pakjes worden gevuld met vis, groenten en andere ingrediënten. Dit recept is eenvoudig en origineel, met aardappelen, boerenkool en scampi.

  1. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten in licht gezouten water. Pel en plet het teentje knoflook en doe het erbij.
  2. Giet de aardappelen af, laat uitlekken en pureer ze. Voeg er de olijfolie en peper en zout bij. Schil en rasp de gember en voeg toe.
  3. Blancheer de boerenkool 5 minuten in gezouten kokend water. Laat daarna schrikken onder koud stromend water.
  4. Dep de bladeren droog en snijd in twee gelijke helften, verwijder ook de harde stronk.
  5. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout en bak in olijfolie.
  6. Leg een half koolblad in de palm van je hand, daarop een balletje aardappel ter grootte van een walnoot en een scampi.
  7. Druk alle pakjes goed dicht.
  8. Besprenkel met zwarte sesamzaadjes en serveer met sojasaus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association