Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

LICHTE AARDAPPEL- EN FETAKROKETJES

Ingrediënten voor 4

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 100 g fetakaas
  • 1 ei
  • 4 el broodkruim
  • Peper en zout

Extra dip:

  • 100 g fetakaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 41
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 25 MIN

Deze kroketjes kan je makkelijk in de oven bereiden. Minder vet dan in de friteuse en minstens even lekker. De bereiding is heerlijk en je hebt er slechts 4 ingrediënten voor nodig.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat uitlekken.
  2. Pureer de aardappelen tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 250°C.
  4. Snijd de fetakaas in kleine blokjes.
  5. Vorm balletjes van de aardappelpuree en druk een kaasblokje in het midden.
  6. Doe het broodkruim in een diepe schaal. Klop het ei in een andere schaal en kruid met peper en zout.
  7. Dip de aardappelballetjes in het losgeklopte ei en rol ze dan door het broodkruim. Doe dit grondig zodat ze volledig omhuld zijn.
  8. Leg de aardappelballetjes op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven.
  9. Maak een dip: verkruimel de feta en meng met de olijolie, tijm, peper en zout. Serveer met de kroketjes.
  10. Klaar!

Tip

Voeg wat kruiden toe aan het broodkruim (zoals tijm) voor een leuke twist.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association