Deze kroketjes kan je makkelijk in de oven bereiden. Minder vet dan in de friteuse en minstens even lekker. De bereiding is heerlijk en je hebt er slechts 4 ingrediënten voor nodig.
- Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat uitlekken.
- Pureer de aardappelen tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Snijd de fetakaas in kleine blokjes.
- Vorm balletjes van de aardappelpuree en druk een kaasblokje in het midden.
- Doe het broodkruim in een diepe schaal. Klop het ei in een andere schaal en kruid met peper en zout.
- Dip de aardappelballetjes in het losgeklopte ei en rol ze dan door het broodkruim. Doe dit grondig zodat ze volledig omhuld zijn.
- Leg de aardappelballetjes op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven.
- Maak een dip: verkruimel de feta en meng met de olijolie, tijm, peper en zout. Serveer met de kroketjes.
- Klaar!
Tip
Voeg wat kruiden toe aan het broodkruim (zoals tijm) voor een leuke twist.