Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEPLETTE AARDAPPELEN MET GEHAKT

Ingrediënten voor 4

  • 1,2 kg krieltjes (kleine aardappelen)
  • 350 g kippengehakt
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 4 lente-uien
  • 80 g geraspte kaas
  • Enkele eetlepels zure room
  • Zeste van 1/2 limoen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES29399 website 820x480 recipes 3
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 20 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de ongeschilde krieltjes gaar. Giet af en laat uitlekken.
  3. Bak ondertussen het kippengehakt.
  4. Schik de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Plet de aardappelen met de achterkant van een lepel. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Laat de aardappelen 15 à 20 minuten in de oven garen tot ze krokant zijn.
  5. Haal de aardappelen uit de oven en werk af met een laagje gehakt en geraspte kaas. Bak ze gedurende 6 minuten verder in de oven tot de kaas gesmolten is.
  6. Hak ondertussen de tomaten, de rode paprika, de rode ui en de lente-uien fijn.
  7. Haal de aardappelen uit de oven en bestrooi ze met de fijngesneden groenten. Werk af met de zure room en wat limoenzeste.

Serveertip

Serveer als volwaardige maaltijd: voeg extra gebakken groenten of een slaatje toe.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association