LENTECURRY MET AARDAPPELEN
Voorbereiding:
25 MIN
Kooktijd:
20 MIN
Dit gerecht met aardappelen en seizoensgroenten krijgt een exotisch tintje door de verse gember en het currypoeder.
- Halveer de aardappelen. Kook ze 12 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
- Snipper de ui fijn, plet de knoflook en rasp de gember.
- Verhit olijfolie in een wok en bak de ui glazig. Voeg de knoflook, gember en het currypoeder toe.
- Snijd de wortelen en courgette in blokjes van 2 cm. Snijd de bloemkool in roosjes.
- Voeg de gepelde tomaten, kokosmelk, wortelblokjes en courgette toe aan de ui.
- Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
- Check of de wortelen zacht zijn en voeg dan de bloemkool, erwtjes en aardappelen toe.
- Kruid naar smaak met peper en zout en werk af met rode peper.
TIP: serveer met kip.