Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

LENTECURRY MET AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg krielaardappelen
  • 250 g bloemkool
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el verse gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el olijfolie
  • 1 el currypoeder
  • Rode peper (als afwerking)
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 4
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 20 MIN

Dit gerecht met aardappelen en seizoensgroenten krijgt een exotisch tintje door de verse gember en het currypoeder.

  1. Halveer de aardappelen. Kook ze 12 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
  2. Snipper de ui fijn, plet de knoflook en rasp de gember.
  3. Verhit olijfolie in een wok en bak de ui glazig. Voeg de knoflook, gember en het currypoeder toe.
  4. Snijd de wortelen en courgette in blokjes van 2 cm. Snijd de bloemkool in roosjes.
  5. Voeg de gepelde tomaten, kokosmelk, wortelblokjes en courgette toe aan de ui.
  6. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
  7. Check of de wortelen zacht zijn en voeg dan de bloemkool, erwtjes en aardappelen toe.
  8. Kruid naar smaak met peper en zout en werk af met rode peper.

TIP: serveer met kip.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association