LAMSKOTELETTEN MET MAROKKAANSE GROENTEN EN AARDAPPELSCHIJFJES
Voorbereiding:40-45 MIN
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aardappelen en de rode ui in schijfjes. Snijd de paprika’s en courgette in blokjes. Hak de look fijn.
Schik de aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper, zout en de helft van de ras el hanout. Schik de rode ui, paprika, courgette en look op een andere met bakpapier beklede bakplaat. Overgiet de groenten met de resterende olijfolie en breng op smaak met de resterende ras el hanout en peper en zout. Meng goede door elkaar.
Wrijf het lamsvlees in met de koriander en komijn en breng op smaak met peper en zout.
Schuif beide bakplaten 15 minuten in de oven. Haal de groenten uit de oven en leg er de lamskoteletten bovenop. Stel de oventemperatuur in op 200°C. Laat alles nog 15 minuten in de oven garen tot de aardappelen een goudbruin kleurtje krijgen.
Hak de peterselie fijn.
Haal alles uit de oven en strooi er wat peterselie over.