AARDAPPELTAART MET RUNDSVLEES, ERWTJES EN EEN SALADE
Voorbereiding:20 MINKooktijd:40 MIN
Knapperig bladerdeeg gevuld met rundsvlees en groenten. Engels comfort food op zijn best!
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de steak in blokjes van 1 cm en de aardappelen in kleinere blokjes.
Verhit olijfolie in een grote pan. Kruid de rundsblokjes met peper en zout. Bak ze tot ze beginnen te bruinen, maar nog niet helemaal gaar zijn. Haal uit de pan en hou apart.
Doe wat verse olijfolie in dezelfde pan en bak de aardappelblokjes op middelhoog vuur tot ze beginnen te bruinen.
Pel en snijd de ui in blokjes. Schil de wortel en snijd hem ook in blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Doe dit alles ook in de pan en laat enkele minuten bakken tot de ui begint te bruinen.
Voeg de boter, rundsbouillon en bloem erbij. Roer goed door de groenten en laat enkele minuten verder garen. Doe er dan de melk bij, roer en laat sudderen.
Doe er de erwtjes bij. Hak de peterselie en doe ze er ook bij. Kruid met peper en zout.
Neem een taartvorm/quiche pan van 24 cm, plaats een vel bladerdeeg, met de rande omhoog van onder en prik met een vork gaatjes. Schep de vlees en aardappel mengsel boven op het deeg.
Leeg een tweede vel bladerdeeg bovenop en druk de rand goed aan. Snij een kruisje in midden van de taart, voor de stoom te laten ontsnappen.
Strijk ze in met wat extra melk en laat 35-40 minuten bakken in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.