Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 20 krielaardappelen (ongeveer 500 g)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels rijstsiroop (of honing of suiker)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 5 blaadjes koriander
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 26 B
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 30 MIN

Dit is een perfect bijgerecht. Krielaardappelen die je bakt in de pan en op smaakt brengt met sojasaus, sesam en koriander. Ideaal om je familie en vrienden lekker te verrassen.

  1. Verhit de olie in een 15 cm hoge braadpan op middelhoog vuur. Doe de aardappelen erin.
  2. Dek af en bak 20 minuten, tot de aardappelen volledig gaar zijn. Schud de pan elke 5 minuten. Zo zorg je ervoor dat de aardappelen gelijkmatig garen en niet aanbranden.
  3. Pel en plet een teentje knoflook. Zet het vuur lager en voeg de sojasaus, rijstsiroop en knoflook toe. Roer alles goed om.
  4. Zet het vuur opnieuw hoger en blijf roeren. Na 4-5 minuten zal de saus gereduceerd zijn en zie je de aardappelen glanzen en een beetje rimpelen.
  5. Haal de pan van het vuur en meng de aardappelen met de sesamolie. Strooi er de sesamzaadjes over en serveer met koriander.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association