Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

KIP MET AARDAPPELPUREE, BROCCOLI EN PEPERSAUS

Ingrediënten voor 4

  • 5 zachtkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • Klontje boter
  • 3 el groene pepers op olie uit een potje (uitgelekt)
  • ½ blokje kippenfond opgelost in 200 ml warm water
  • 100 ml room
  • 600 g kipfilet
  • 800 g broccoli
  • Peper en zout
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 40 MIN

Geen inspiratie? Kies dan eens voor deze klassieker met aardappelpuree, kip, broccoli en pepersaus.

  1. Was, schil en snij de aardappelen in stukken. Doe ze in een pan met koud water, breng aan de kook en laat gaar koken in 20-25 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Doe de aardappelen terug in de pan, plet met een pureestamper en meng er een klontje boter onder. Kruid met peper en zout. Zet apart.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Snij de broccoli in roosjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 15-20 minuten bakken in de oven tot ze knapperig zijn.
  5. Leg de kipfilets tussen 2 vellen folie en sla plat tot het vlees ongeveer 1 cm dikte heeft.
  6. Verhit wat olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Kruid de kip met peper en zout, en bak gaar in 5-6 minuten.
  7. Haal de kipfilet uit de pan, leg opzij en hou warm onder aluminiumfolie.
  8. Doe nu de kippenbouillon in de bakpan, doe er de room en groene pepers bij en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur tot de saus ingekookt is.
  9. Serveer de kip met de broccoli, aardappelpuree en pepersaus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association