Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

KIP-AARDAPPEL KEBAB OP DE BARBECUE, GESERVEERD IN FLATBREAD MET KOOLSLA

Ingrediënten voor 4

  • 12 krielaardappelen
  • 4 kippendijen
  • 200 g witte kool
  • ½ groene appel
  • ½ komkommer
  • 1 selder
  • 1 limoen
  • 4 flatbreads/wraps
  • 2 el honing
  • 40 g rozijnen
  • 4 el mayonaise
  • 200 g zure room
  • 3 el olijfolie
  • 2 el kofte kruiden (of komijn of raz el hanout)
  • 4 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el platte peterselie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 75
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 40 MIN

Flatbread heb je in verschillende soorten. Voor dit recept kan je je flatbread kiezen naar smaak. Let er wel op dat je het makkelijk dicht kan vouwen, want dit gerecht mag je met je handen eten.

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat uitlekken.
  2. Snijd de kippendijen in hapklare stukken. Doe ze in een kom en pers er een halve limoen over uit. Voeg 2 eetlepels olijfolie en de kofte kruiden toe. Kruid met peper en zout. Meng alles goed en laat marineren.
  3. Bereid de koolsla: snijd de witte kool en selder fijn en snijd de appel en komkommer in fijne staafjes (julienne). Doe alle ingrediënten in een grote kom en pers er de andere helft van de limoen over uit. Voeg de honing, rozijnen, mayonaise, zure room en 1 eetlepel olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Roer alles goed om.
  4. Verhit de BBQ of een grillpan.
  5. Schuif de stukken kip en de aardappelen op metalen spiezen en grill ze tot ze goudbruin en gaar zijn.
  6. Rooster ook de flatbreads tot ze knapperig zijn.
  7. Leg op elk flatbread wat van de koolsla, met daarboven de spiezen. Bestrooi met sesamzaadjes en gehakte platte peterselie.
  8. Trek de spiezen uit de stukken kip en aardappelen, vouw het flatbread op en eet uit het vuistje.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association