Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

KALKOENCHILI OP AARDAPPELSCHIJFJES

Ingrediënten voor 4

  • 150 g kalkoengehakt
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Snuifje roze Himalayazout
  • 2 teentjes knoflook
  • Roze saus (ketchup en light mayo gemengd – optioneel)
  • Enkele blaadjes koriander
  • 40 g geraspte kaas
  • 2 el plantaardige olie
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 31
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 30 MIN

Deze chili met aardappelschijfjes is ook lekker als aperitiefhapje. Voor de verandering niet met rund maar met kalkoen (of kip, als je wil).

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes, besprenkel met olie en leg ze in een ovenschaal. Kruid met chili- en paprikapoeder. Bak ze 20-25 minuten in de oven.
  3. Voor het gehakt: pel de knoflook en hak grof. Bak in een pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het goudbruin. Snijd 3 tomaten en doe ze erbij. Kruid met zout.
  4. Check de kruiding. Als je het wat spicier wil, kan je er nog wat chili bij doen.
  5. Leg alle aardappelschijfjes op een schaal, bedek met het gehakt en een beetje roze saus. Als finishing touch strooi je er wat geraspte kaas over. Garneer met koriander.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association