Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

KALKOEN MET BUBBLE & SQUEAK

Ingrediënten voor 4

  • 2 vastkokende aardappelen
  • 2 pastinaken
  • Een handvol spruitjes
  • 1 ei
  • 1 geplet teentje knoflook
  • 100 g gekookte kalkoenfilet/kippenfilet
  • Cranberrysaus (als dressing)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 47
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 25 MIN
  1. Schil de pastinaak en aardappel. Rasp ze over een kom. Snijd de spruitjes in schijfjes en voeg ze toe.
  2. Breek een ei boven de kom en meng met de aardappelen, pastinaak en spruitjes.
  3. Hak de knoflook en roosmarijn fijn en voeg toe aan de puree.
  4. Vorm met je handen acht rösti burgers van de mengeling. Snijd de kalkoekfilet in sneetjes.
  5. Doe de kalkoen in een pan en verwarm zachtjes.
  6. Verhit olijfolie in een aparte pan en voeg de rösti’s toe. Bak ze op hoog vuur goudbruin (3 minuten voor elke kant).
  7. Schik de rösti’s op een plaat, leg er sneetjes kalkoen op en werk af met wat cranberrysaus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association