Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

KABELJAUW MET AARDAPPEL EN CHORIZO

Ingrediënten voor 4

  • 3 vastkokende aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 4 kabeljauwfilets van 150 g
  • 100 g chorizo
  • 1 rode paprika
  • 150 g spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 25 MIN

Aardappelen en witte vis zijn een gouden combinatie. Probeer dit gerecht eens met kabeljauw, en gebakken chorizo voor extra pit. Met weinig ingrediënten creëer je een zee van smaak.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Kook de aardappelblokjes gaar in licht gezouten water. Laat uitlekken.
  3. Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm en de paprika in dunne reepjes. Hak de spinazie grof.
  4. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en wrijf in met olijfolie. Bak ze 5 minuten in een pan op middelhoog vuur en zet daarna 10 minuten in de oven, naargelang de dikte van de filets.
  5. Doe ondertussen de chorizoblokjes in dezelfde pan waarin je de vis hebt gebakken. Voeg wat olijfolie toe.
  6. Bak de chorizo op een middelhoog vuur tot het vet vrijkomt. Voeg daarna de aardappelen toe en strooi er het paprikapoeder over. Bak tot de aardappelen een krokant korstje krijgen. Schud af en toe op.
  7. Doe er de paprika en spinazie bij. Bedek met een deksel, zet het vuur lager en laat verder sudderen tot de spinazie gaar is.
  8. Verdeel het aardappel-chorizo mengsel over de borden, leg er de vis op en serveer.

Tip: Varieer gerust met de vis en vervang de kabeljauw door schelvis, heek of andere witvis.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association