Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELTATIN MET GEKARAMELISEERDE UIEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 150 g Comté kaas
  • 2 uien
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel azijn
  • 20 g boter
  • Wat gesmolten boter om te bruinen
  • 1 vel kruimeldeeg
  • Peper en zout
  • Gemengde salade
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 2
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 60 MIN

Een heerlijk recept dat het zachte accent van de aardappelen met de kracht van Comté kaas combineert. De zoete toetsen van gekarameliseerde uien en honing maken dit gerecht eenvoudigweg onweerstaanbaar.

  1. Kook de aardappelen 10 - 15 minuten in een pan met gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de boter in een bakpan en bak de uien tot ze goudbruin zijn. Voeg de honing toe. Kruid met peper en zout.
  3. Meng, dek af en laat 10 tot 15 minuten sudderen op lage temperatuur. Voeg een beetje water toe.
  4. Voeg op het einde de azijn toe en laat nog even opkoken zonder deksel zodat al het vocht kan verdampen.
  5. Snijd de aardappelen in schijfjes
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Rasp de Comté kaas grof.
  8. Spreid het mengsel met de gekonfijte ui in een licht ingevette ovenschaal. Bedek met de aardappelschijfjes. Strooi er de geraspte Comté boven en rol daarboven het kruimeldeeg uit en druk aan.
  9. Bestrijk met gesmolten boter en bak 30 minuten in de oven.
  10. Laat even afkoelen voor je uit de vorm haalt. Draai om met behulp van een bord.
  11. Bedek de tatin met wat gemengde salade en serveer.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association