Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

JAPANSE ZALM-AARDAPPELSALADE

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 150 g verse rauwe zalm
  • 8 radijzen
  • 100 ml volle room
  • 1 snuifje zout
  • ½ theelepel wasabi
  • 50 g hazelnoten
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 81
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 20 MIN

Breng de smaak van Japan in je bord met deze frisse salade. Combineer zalm, aardappelen, radijsjes en de typisch Japanse ingrediënten zoals wasabi en sojasaus voor een lekkere en gezonde lunch.

  1. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en doe ze in een kom. Giet er de sojasaus, olijfolie en het limoensap erover en meng goed. Dek af en zet weg in de koelkast.
  2. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten in licht gezouten water. Giet af en snijd in blokjes.
  3. Giet de room in een kom en doe er ½ theelepel wasabi bij. Meng heel snel met een lepeltje.
  4. Hak de hazelnoten fijn. Snijd de radijzen in flinterdunne schijfjes.
  5. Meng de aardappelen en radijzen in een kom en meng goed.
  6. Laat de gemarineerde zalm uitlekken.
  7. Serveer de aardappelen en zalm. Lepel er room en fijngehakte hazelnoten over.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association