Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

BBQ AARDAPPELSALADE MET EEN TWIST

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 100 g gerookte forel
  • 1 rode appel
  • 2 sjalotten
  • 40 g augurken
  • Handvol dille
  • 75 g zongedroogde tomaat met olie
  • 200 ml zure room
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 96
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 15 MIN

Warme zomerdagen vragen om frisse BBQ salades. Deze aardappelsalade met een twist is het perfecte zomerse bijgerecht. En nu grillen maar!

  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.

  2. Pel de sjalotten en hak fijn. Doe hetzelfde met de dille.

  3. Snijd de appel, zongedroogde tomaten, augurken en forel in kleine stukken.

  4. Meng de zure room, mosterd, gehakte dille en 1 eetlepel olie van de zongedroogde tomaten. Kruid met peper en zout.
  5. Meng alle ingrediënten met het zure room mengsel. Kruid naar smaak met peper en zout.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association