Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ITALIAANSE OVENSCHOTEL MET AARDAPPELEN, COURGETTE EN KAAS

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 100 g gedroogde rauwe ham
  • 1 courgette
  • 2 grote tomaten
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel gedroogde bieslook
  • 400 g tomatenpassata
  • 200 g ricotta
  • 250 g mozzarella
  • Zeste van 1/2 citroen
  • 6 à 7 basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES29399 website 820x480 recipes 6
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 40 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen in schijfjes van 0,5 cm. Doe hetzelfde met de courgette, tomaten en mozzarella. Hak de look fijn.
  3. Doe de aardappel- en courgetteschijfjes in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Voeg de look, gedroogde bieslook, peper en zout toe. Meng goed zodat alle schijfjes bedekt zijn met de olijfolie.
  4. Giet de passata op de bodem van een ovenschaal. Leg daarboven een laagje met de ricotta en citroenzeste. Schik daarboven de aardappel- en courgetteschijfjes, tomaten, mozzarella, gedroogde rauwe ham en basilicumblaadjes. Giet de overgebleven olijfolie uit de mengkom over de groenten. Dek de ovenschotel af met folie en plaats gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Controleer of de aardappelen zacht zijn en verwijder de folie. Zet de schotel nog 10 minuten onder de grill tot de groenten een goudgele kleur hebben.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association