Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

INDIASE WRAP MET AARDAPPELEN EN KIP

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 300 g kipfilet
  • 1 grote ui
  • 200 ml tomatenpassata
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene appel (zoals Greenstar)
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 4 tortilla wraps
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 el korianderblaadjes
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 92
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Een originele wrap met kip, aardappelen, appel en Oosterse kruiden die je meteen in Indiase sferen brengt.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit een pan met olijfolie, voeg de aardappelblokjes toe en kruid met peper en zout.
  3. Bak 4-5 minuten terwijl je ze af en toe omroert. Zet dan het vuur lager, dek af en laat 10-12 minuten verder garen. Hou warm.
  4. Pel de uien en look en hak ze fijn. Snijd de appel en kip in kleine blokjes.
  5. Bak de appel en de kip in de pan samen met de curry en tomatenpulp. Kruid met peper, zout en gehakte koriander. Bedek en laat ongeveer 20 minuten garen. Voeg de laatste 5 minuten de aardappelblokjes toe.
  6. Doe de mengeling met aardappelen en kip op de tortilla wraps.
  7. Sla de randen om en rol goed op.

Recept: UE CNIPT / Amélie Roche

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association