Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

INDIAN-STYLE GEROOSTERDE AARDAPPELEN MET BLOEMKOOL (ALOO GOBI)

Ingrediënten voor 4

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 1 kleine ui
  • 1 el versgeperst limoensap
  • Stukje gember van 2 cm
  • 5 tl olijfolie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • ½ tl kurkuma
  • Mespunt rode chilipoeder
  • 30 g koriander
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 7
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 20 MIN

Aloo Gobi is een klassieker uit de Indiase keuken. Dit vegetarische gerecht met aardappelen en bloemkool kleurt zacht oranje door het gebruik van kurkuma. En ook de smaak is heerlijk zacht, met een fris accent door het limoensap en de koriander.

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Snijd de ongeschilde aardappelen in middelgrote partjes (wedges).
  3. Snijd de bloemkool in roosjes.
  4. Meng de aardappelpartjes en bloemkoolroosjes met 3 eetlepels olie en spreid gelijkmatig uit op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Bak ze in de oven tot ze mooi goudbruin en licht krokant zijn (ongeveer 30 minuten). Hussel ze halverwege het garen wat door elkaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. Snijd de ui fijn en rasp de gember.
  6. Verhit de resterende 2 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de komijnzaadjes toe en laat ze licht bruinen. Roer regelmatig.
  7. Zet het vuur lager en meng er de kurkuma onder. Voeg de ui toe en laat verder garen tot de ui glazig is. Voeg de gember toe, samen met het chilipoeder en laat opnieuw verder garen. Blijf regelmatig roeren, tot alles gaar en goed gemengd is. Voeg eventueel wat extra lauw water toe indien te droog.
  8. Meng de kruiden onder de geroosterde aardappelen en bloemkool .
  9. Kruid met peper en zout en laat 5 à 6 minuten verder garen. Haal van het vuur en besprenkel met limoensap.
  10. Scheur de koriander fijn en strooi over de bereiding.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association