Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

IERSE STOVERIJ MET AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 700 g vastkokende aardappelen
  • 600 g rundvlees (geschikt voor stoverij)
  • 1 grote ui
  • 2 selderstengels
  • 2 grote wortelen
  • 800 ml rundsbouillon
  • 20 g boter
  • Zout en peper
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 100 MIN

Deze Ierse stoverij met aardappelen smaakt het best op een koude winterdag.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aardappelen in dikke schijven van ongeveer 2 cm.
  3. Verhit de boter in een pan en bak het vlees op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd de ui fijn. Schil de wortelen en snijd in schijfjes. Snijd de selder in blokjes.
  5. Haal het vlees uit de pan. Doe er nu de ui, wortelen en selder in en kruid met peper en zout. Bak gaar op middelhoog vuur.
  6. Doe het stoofvlees in een ovenvaste schotel, bedek met de groenten en eindig met de aardappelen. Overgiet met de bouillon.
  7. Bak 75 minuten in de oven.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association