Farls zijn Ierse aardappelbroodjes. In Ierland eten ze dit bij het ontbijt met een gebakken ei en worst. Maar je kan ze evengoed bereiden als bijgerecht bij de lunch of het avondeten.
Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en doe ze terug in de pan. Laat de aardappelen drogen op de restwarmte van het gedoofde vuur.
Pureer de aardappelen. Meng er de bloem onder, de boter en kruid met peper en zout. Meng tot het een deeg wordt.
Bebloem het werkblad en kneed het deeg lichtjes – het zal plakkerig zijn. Gebruik een bebloemde deegrol om het tot een dunne schijf te rollen. Snijd vervolgens in vier met een bebloemd mes.
Hak de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een pan en bak de knoflook 2 minuten.
Strooi wat bloem in de pan en bak de farls 3 minuten aan elke kant of tot ze gelijkmatig gebruind zijn.
Kruid met peper en zout, olijfolie en verse kruiden.