Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

IERSE AARDAPPEL-KNOFLOOK FARLS

Ingrediënten voor 4

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 g bloem
  • 1 el boter
  • 2 el plantaardige olie
  • 200 g cottage cheese (huttenkaas)
  • Verse kruiden om te serveren
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 15
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 30 MIN

Farls zijn Ierse aardappelbroodjes. In Ierland eten ze dit bij het ontbijt met een gebakken ei en worst. Maar je kan ze evengoed bereiden als bijgerecht bij de lunch of het avondeten.

  1. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en doe ze terug in de pan. Laat de aardappelen drogen op de restwarmte van het gedoofde vuur.
  2. Pureer de aardappelen. Meng er de bloem onder, de boter en kruid met peper en zout. Meng tot het een deeg wordt.
  3. Bebloem het werkblad en kneed het deeg lichtjes – het zal plakkerig zijn. Gebruik een bebloemde deegrol om het tot een dunne schijf te rollen. Snijd vervolgens in vier met een bebloemd mes.
  4. Hak de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een pan en bak de knoflook 2 minuten.
  5. Strooi wat bloem in de pan en bak de farls 3 minuten aan elke kant of tot ze gelijkmatig gebruind zijn.
  6. Kruid met peper en zout, olijfolie en verse kruiden.
  7. Serveer met cottage cheese.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association