Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

HOTDOG MET AARDAPPELSALSA

Ingrediënten voor 4

  • 100 g vastkokende aardappel
  • 4 Frankfurterworstjes
  • 4 hotdog broodjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 rode ui
  • 5 g koriander
  • 80 g ananas uit blik
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • Zout en peper
  • Salade
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 100 C
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 10 MIN

Klassieke hotdogs? Think again! De aardappelsalsa zorgt voor een pittige maar heerlijke twist

  1. Was de aardappelen en snijd ze in kleine hapklare stukjes. Breng gezouten water aan de kook en laat de aardappelen 8 minuten koken. Giet af, laat uitlekken en doe ze in een kom.
  2. Pel de rode ui en hak fijn, net als de korianderblaadjes. Laat de ananas uitlekken en snijd dan in kleine blokjes. Pel de avocado, haal de pit eruit en snijd ook in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de tomaten.
  3. Doe alle ingrediënten bij de aardappelen en meng goed. Voeg sap van een halve limoen toe en kruid met peper en zout.
  4. Breng een pan water aan de kook. Doe er de worstjes in en kook ze 5 minuten.
  5. Maak bovenaan een inkeping in de broodjes, leg er een worstje in en vul met de aardappelsalsa. Werk af met je favoriete saus en serveer er extra salsa bij.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association