Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELEN, FOIE GRAS EN CHUTNEY MET APPELEN EN RODE BIET

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 200g foie gras (gekookt, als terrine)
  • 2 rode bieten (voorgekookt)
  • 2 appelen
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • 1 mespuntje currypoeder
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • 2 el honing
  • 1 el balsamico azijn
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 61
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 25 MIN

Een chutney is een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Ondertussen zijn er vele recepten. Bij ons worden chutneys vaak samen met kazen en foie gras gegeten. Hier maken ook aardappelen deel uit van de mix.

  1. Was de aardappelen, snijd in schijfjes, doe ze in een sauspan met gezouten water en breng aan de kook. Laat 10-15 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snijd de foie gras in sneetjes van 5 mm.
  3. Bekleed 4 kleine ramekins met vershoudfolie.
  4. Vul de ramekins afwisselend met laagjes aardappel en foie gras. Kruid elk laagje met peper en zout.
  5. Druk zachtjes aan en zet 15 minuten in de koelkast.

Voor de chutney:

  1. Schil de appelen. Snijd vervolgens de appel en rode biet in blokjes.
  2. Doe de balsamico-azijn en honing in een sauspan en verhit op zacht tot middelhoog vuur tot het karameliseert. Doe er dan de appel, rode biet en kruiden bij.
  3. Reduceer 15 minuten op heel laag vuur en roer goed.

Serveer:

  1. Haal de aardappelen uit de vormpjes en serveer koud met de chutney.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association