HASSELBACK AARDAPPELEN MET SPEK EN KAAS
Voorbereiding:
10 MIN
Kooktijd:
40-50 MIN
Aardappelen in de oven ‘Zweedse stijl’. Lekker kruidig met een mix van verse en gedroogde kruiden.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de aardappelen in, maar niet helemaal doormidden, zodat de aardappel open kan waaieren.
- Strooi over elke aardappel verse en gemalen kruiden, zorg ervoor dat er wat tussen elke inkeping zit.
- Leg een klontje boter op elke aardappel en besprenkel met olijfolie.
- Zet de aardappelen op een bakplaat (bedekt met bakpapier) en bak 40-50 minuten, afhankelijk van hun grootte.
- Snijd de kaas en het spek in reepjes.
- Haal de aardappelen uit de oven.
- Druk de kaas en het spek tussen enkele inkepingen.
- Zet nog 5-10 minuten onder de grill (tot de kaas gesmolten is).