Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

HASSELBACK AARDAPPELEN MET SPEK EN KAAS

Ingrediënten voor 4

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 4 sneetjes spek (ongeveer 40 g)
  • 4 sneetjes Oud Brugge
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g boter
  • Fleur de sel
  • 2 eetlepel verse kruiden: tijm, oregano, rozemarijn
  • 1 eetlepel gedroogde kruiden: paprika, komijn, kurkuma, curry, …
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 40-50 MIN

Aardappelen in de oven ‘Zweedse stijl’. Lekker kruidig met een mix van verse en gedroogde kruiden.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aardappelen in, maar niet helemaal doormidden, zodat de aardappel open kan waaieren.
  3. Strooi over elke aardappel verse en gemalen kruiden, zorg ervoor dat er wat tussen elke inkeping zit.
  4. Leg een klontje boter op elke aardappel en besprenkel met olijfolie.
  5. Zet de aardappelen op een bakplaat (bedekt met bakpapier) en bak 40-50 minuten, afhankelijk van hun grootte.
  6. Snijd de kaas en het spek in reepjes.
  7. Haal de aardappelen uit de oven.
  8. Druk de kaas en het spek tussen enkele inkepingen.
  9. Zet nog 5-10 minuten onder de grill (tot de kaas gesmolten is).

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association