Dit is een vereenvoudigde versie van de bekende Hasselback aardappelen. Je hoeft de aardappelen enkel in schijfjes te snijden en af te wisselen met groenten. Het resultaat: een kleurige en lekkere ovenschotel.
Verwarm de oven voor op 220°C/Gasstand 7. Vet een grote ovenvaste schaal in.
Was de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 3-4 mm (met een mandoline als je dit hebt).
Pel de ui en snijd in schijfjes. Schil de koolrabi en snijd ook in schijfjes. Snijd de aubergine in schijfjes. Pel de knoflook en snijd fijn.
Smelt de boter en meng alles in een kom met olijfolie, chilivlokken en een snuifje zout.
Schik in een ovenvaste schaal afwisselend schijfjes aardappel, koolrabi, rode ui en aubergine. Steek er takjes tijm en rozemarijn tussen, alsook laurierblaadjes. Giet er de boter/olie mengeling over.
Dek af met aluminiumfolie en bak de schotel 45 minuten tot aardappelen en groenten goudbruin kleuren.
Haal uit de oven en serveer met rucola, basilicum en pistachenoten.