Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

HARTIGE CHEESECAKE MET AARDAPPELEN, SPEK EN TOMATEN

Ingrediënten voor 4

  • 800 g bloemige aardappelen
  • 4 sneetjes spek
  • 200 g tomaten
  • 250 g ricotta
  • 250 g roomkaas
  • 1 ei + 1 eidooier
  • 1 tl tijm
  • 2 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 35
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 40 MIN

Een cheesecake als lunch of avondeten, waarom niet? Gebruik aardappelen, spek en tomaten en je hebt een volwaardige maaltijd.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Gaar de aardappelen in gezouten waten, gedurende 15 à 20 minuten. Giet af en laat uitlekken. Plet de aardappelen.
  3. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de aardappelen. Doe er ook de tijm bij en kruid met peper en zout.
  4. Meng de ricotta, roomkaas, ei en eidooier. Voeg het paprikapoeder toe en kruid met peper en zout.
  5. Doe de aardappelen en tomaten in een ronde cakevorm en maak het oppervlak glad. Bedek met de romige kaasmengeling. Maak ook dit oppervlak glad. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Snijd het spek in stukjes en bak krokant in een pan.
  7. Serveer de cheesecake en schik er wat stukjes spek op.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association