Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GRIEKSE OVENSCHOTEL MET LAMSVLEES EN AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 400 g uitgebeende lamsbout
  • 2 paprika’s (in verschillende kleuren)
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 100 g kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g feta
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Een handvol oregano en peterselie
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 41
Voorbereiding: 45 MIN Kooktijd: 40 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in grove stukken. Snijd ook de courgette en rode ui grof.
  3. Schik de aardappelblokjes, paprika’s, courgette, kerstomaten en rode ui in een ovenschaal.
  4. Voeg voor de kruiding de geplette look, komijn, fijngehakte verse kruiden, peper en zout toe. Sprenkel er wat olijfolie over en roer stevig. Schuif 15-20 minuten in de oven.
  5. Snijd het lamsvlees in grove stukken en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
  1. Verhit een grote pan met anti-aanbaklaag op een matig vuur. Schroei het vlees aan beide zijden dicht tot het een goudbruine kleur heeft, maar niet doorbakken is. Haal het uit de pan.
  1. Haal de schaal met aardappelen en groenten uit de oven en voeg het lamsvlees toe. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven tot het vlees gaar is.
  2. Haal uit de oven en besprenkel met de citroenzeste en het citroensap en voeg er nog verbrokkelde feta aan toe.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association