Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSPIRALEN MET KRUIDEN

Ingrediënten voor 4

  • 8 vastkokende aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Gedroogde kruiden naar keuze (Provençaals, curry, paprika ,…)
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 25 MIN

Even eenvoudig te bereiden als spectaculair om te zien: een krokant gebakken en lekker gekruide aardappelspiraal. Serveer dit als bijgerecht en je scoort altijd.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Steek de aardappelen in de lengte op een spies.
  3. Snijd de aardappel met een ronde beweging schuin in rond de spies met een mes.
  4. Draai de spies telkens een kwartdraai zonder de aardappel volledig door te snijden. Eens de aardappel volledig is ingesneden met het mes, trek je hem voorzichtig uit elkaar. Je krijgt dan een soort accordeon.
  5. Besprenkel de aardappelen met olijfolie en kruid naar smaak met kruiden en zout.
  6. Bak 20-25 minuten in de oven.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association