Witvis en aardappelen, dat kan moeilijk fout gaan. Dit gerecht met gegratineerde aardappelen en tongrolletjes gegaard in visfond is een echte winner.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
Pel de knoflook en hak fijn.
Breng de melk samen met de room aan de kook. Doe er de aardappelschijfjes en knoflook bij en kruid met peper en zout. Laat 15 minuten koken.
Haal de aardappelschijfjes uit de pan met een schuimspaan. Schik ze in een ovenvaste schaal en giet er het roommengsel over. Bestrooi met gemalen kaas.
Dek de schotel af met aluminiumfolie en plaats in de oven.
Bak 15 minuten, verwijder de folie van de ovenschotel en bak nog eens 15 minuten.
Bereid ondertussen de tomaten. Besprenkel ze met wat olijfolie, kruid met grof zeezout en peper van de molen. Bak ze ongeveer 20 minuten in een ovenvaste schaal op 180°C.
Voor de tongrolletjes
Rol de tongfilets op (met de velkant naar binnen). Steek ze eventueel vast met een tandenstoker.
Verhit de boter in een pan. Pel de sjalot, snipper fijn en bak glazig. Giet er de witte wijn over en laat koken tot de wijn bijna volledig verdampt is.
Doe er de visfond bij en breng aan de kook. Schik de tongrolletjes voorzichtig naast elkaar in de pan, doe het deksel op de pan en kook 3 minuten op lage temperatuur. Doe er tenslotte de garnalen bij.
Leg 2 tot 3 tongrolletjes, wat garnalen en enkele kerstomaten op een bord. Garneer met enkele blaadjes verse oregano en serveer met de gegratineerde aardappelen.