Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GOUDBRASEM MET AARDAPPELCARPACCIO EN GRIBICHE VAN ERWTJES MET BIESLOOK

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 150 g diepgevroren erwtjes
  • 2 goudbrasem filets
  • 1 bosje bieslook
  • 1 ei

Gribiche saus:

  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el graanmosterd
  • 6 el olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 62
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 20 MIN

Gribiche is een saus die wat doet denken aan mayonaise of tartaar. Niet moeilijk om zelf te maken en heel lekker bij aardappelen en vis.

  1. Doe de aardappelen in een kom en zet half onder water. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 8 minuten op vol vermogen garen in de microgolfoven.
  2. Ontdooi de erwtjes.
  3. Kook ondertussen het ei en hak de bieslook fijn. Laat het ei afkoelen, pel het en hak grof.
  4. Snijd plakjes carpaccio van de vis (of vraag dit aan de vishandelaar waar je de vis koopt).
  5. Maak de gribiche saus: meng de balsamicoazijn, peper, zout, mosterd en olijfolie (in deze volgorde). Voeg de bieslook, erwtjes en het ei erbij.
  6. Pel de aardappelen en snijd in schijfjes van 5 mm.
  7. Schik de aardappelen en plakjes vis op een bord. Wissel aardappelschijfjes af met plakjes vis.
  8. Besprenkel met gribiche saus.
  9. Zet 15 minuten in de koelkast en dien koud op.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association