GOUDBRASEM MET AARDAPPELCARPACCIO EN GRIBICHE VAN ERWTJES MET BIESLOOK
Voorbereiding:
10 MIN
Kooktijd:
20 MIN
Gribiche is een saus die wat doet denken aan mayonaise of tartaar. Niet moeilijk om zelf te maken en heel lekker bij aardappelen en vis.
- Doe de aardappelen in een kom en zet half onder water. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 8 minuten op vol vermogen garen in de microgolfoven.
- Ontdooi de erwtjes.
- Kook ondertussen het ei en hak de bieslook fijn. Laat het ei afkoelen, pel het en hak grof.
- Snijd plakjes carpaccio van de vis (of vraag dit aan de vishandelaar waar je de vis koopt).
- Maak de gribiche saus: meng de balsamicoazijn, peper, zout, mosterd en olijfolie (in deze volgorde). Voeg de bieslook, erwtjes en het ei erbij.
- Pel de aardappelen en snijd in schijfjes van 5 mm.
- Schik de aardappelen en plakjes vis op een bord. Wissel aardappelschijfjes af met plakjes vis.
- Besprenkel met gribiche saus.
- Zet 15 minuten in de koelkast en dien koud op.