Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GNOCCHI MET MARINARA SAUS

Ingrediënten voor 4

  • 400 g bloemige (zachtkokende) aardappelen
  • 140 g bloem
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 blikjes (2 x 400 g) tomatenblokjes (of verse tomaten)
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • paar blaadjes verse oregano
  • 2 x 125 g mozzarella
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 36
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 20 MIN

Zin in Italiaans? Dan stelt deze gnocchi met marinara saus zeker niet teleur, prego!

  1. Kook de aardappelen 10 tot 15 minuten, tot ze gaar zijn. Laat uitlekken en plet ze fijn tot een egale puree.
  2. Doe de puree in een grote kom en kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe en meng tot een deeg. Kneed enkele minuten.
  3. Splits het deeg in twee en rol elk stuk deeg in de vorm van een worst. Snijd in stukjes van 2 cm. Vorm balletjes in je handen en druk met behulp van een vork voorzichtig aan.
  4. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  5. Bereid ondertussen de saus. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Fruit op een zacht vuurtje in olijfolie. Voeg dan de tomaten toe en kruid. Haal van het vuur en roer er de basilicum en oregano onder.
  6. Kook de gnocchi in het kokende water tot ze naar de oppervlakte komen. Laat dan uitlekken.
  7. Voeg de gnocchi bij de tomatensaus, meng voorzichtig en doe alles in een grote ovenvaste schaal. Werk af met mozzarella en bak enkele minuten onder een voorverwarmde grill, tot de kaas smelt. Werk af met extra oregano.
  8. Serveer met een knapperige salade.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association