Dit recept laat zich inspireren door de Japanse keuken. De heerlijke combinatie van oestersaus, zalm en aardappelen maken van dit gerecht een verrassende topper.
- Was de aardappelen en snij ze in blokjes. Bak ze op hoog vuur in een bakpan met een scheutje olijfolie. Zet het vuur lager wanneer ze goed gekleurd zijn. Dek af en laat 10-15 minuten verder bakken voor een mooie goudgele kleur. Kruid en zet apart.
- Meng de marinade in een kom.
- Snij de zalm en komkommer in blokjes. Voeg bij de marinade, meng en zet koel weg.
- Snij de ui in fijne schijfjes. Snij de kerstomaten in vier.
- Meng in een slakom de aardappelen, gemarineerde zalm en komkommer, sojascheuten, kerstomaten, rode ui en gehakte bieslook.
- Serveer meteen.
TIP: als je het wat spicier wil, kan je een kleine theelepel wasabi aan de marinade toevoegen.