GEZOUTEN KABELJAUW OP Z’N FRANS MET AARDAPPELPUREE
Voorbereiding:
15 MIN
Kooktijd:
20 MIN
Een “terre-mer” recept, typisch voor de Nîmes regio in Frankrijk. Met kabeljauw in een romige aardappelpuree, op smaak gebracht met platte peterselie.
- Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6).
- Breng een grote pan met koud melk aan de kook. Pocheer de kabeljauw 10 minuten. Laat uitlekken en trek uiteen in vlokken.
- Schil, was en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in gezouten water, laat uitlekken en plet met een vork.
- Pel en plet de lookteentjes. Hak de peterselie fijn.
- Meng de vis met de aardappelpuree. Voeg de geplette look toe, net als de gehakte peterselie.
- Doe er 1 à 2 eetlepels olijfolie bij en meng goed. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Doe deze kabeljauwbrandade in een ovenvaste pan en bak 18 tot 20 minuten in de oven.
- Zet de schotel vlak voor het serveren nog even onder grill. Dien daarna op met een slaatje van rucola en hazelnootolie.
- Variatie: geef je brandade een speciale toets door 20 fijngesneden zwarte olijven onder de geplette aardappelen te mengen.