Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEZOUTEN KABELJAUW OP Z’N FRANS MET AARDAPPELPUREE

Ingrediënten voor 4

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 300 g kabeljauwfilets
  • 400 ml melk
  • Enkele takjes platte peterselie
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • Rucola
  • 1 à 2 eetlepels hazelnootolie
  • 1 lookteentje
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 9
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 20 MIN

Een “terre-mer” recept, typisch voor de Nîmes regio in Frankrijk. Met kabeljauw in een romige aardappelpuree, op smaak gebracht met platte peterselie.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6).
  2. Breng een grote pan met koud melk aan de kook. Pocheer de kabeljauw 10 minuten. Laat uitlekken en trek uiteen in vlokken.
  3. Schil, was en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in gezouten water, laat uitlekken en plet met een vork.
  4. Pel en plet de lookteentjes. Hak de peterselie fijn.
  5. Meng de vis met de aardappelpuree. Voeg de geplette look toe, net als de gehakte peterselie.
  6. Doe er 1 à 2 eetlepels olijfolie bij en meng goed. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  7. Doe deze kabeljauwbrandade in een ovenvaste pan en bak 18 tot 20 minuten in de oven.
  8. Zet de schotel vlak voor het serveren nog even onder grill. Dien daarna op met een slaatje van rucola en hazelnootolie.
  9. Variatie: geef je brandade een speciale toets door 20 fijngesneden zwarte olijven onder de geplette aardappelen te mengen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association