Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

FRUITIGE CAJUNSTEAK MET FRIETJES

Ingrediënten voor 4

  • 4 grote vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 2 biefstukken
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel
  • Veldsla
  • Munt
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 97
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 25 MIN

Een leuke variant op de klassieke biefstuk-friet. Serveer het vlees met een fruitige dressing en goudbruin gebakken frietjes.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in staafjes van 1 cm dik. Spreid ze uit op een vel bakpapier. Besprenkel de staafjes met olie en kruid met cajunkruiden. Zet ze in de oven en bak 20 minuten tot de ze krokant zijn.
  3. Bereid de fruitige saus. Schil en snijd de mango in fijne schijfjes. Doe hetzelfde met de sinaasappel. Meng met de zeste en het sap van de limoen.
  4. Bak of grill de biefstukken in de pan. Kruid met peper en zout.
  5. Leg een biefstuk op een bord, lepel er wat van de fruitige saus over en leg wat frietjes erlangs. Serveer met een groene salade.

Recept: ontwikkeld door European chefs, Campagne gefinancierd met de steun van de Europese Unie en Frankrijk.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association