Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEVULDE MEXICAANSE AARDAPPELEN IN DE SCHIL

Ingrediënten voor 4

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 blikje zoete maïs (200 g), uitgelekt
  • 3 eetlepels light mayonaise
  • Sap en zeste van limoen
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 100 geraspte Cheddar
  • Zout en peper
  • 4 eetlepels korianderblaadjes
  • Enkele limoenpartjes
  • Olijfolie

Voor het begeleidende slaatje

  • 1 grote tomaat
  • 1 groene chilipeper
  • Kropsla
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Deze gevulde Mexicaanse aardappelen in de schil zijn een knapperige smaakbom!

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Doe de aardappelen in een schotel geschikt voor de microgolf, met een laagje water. Dek af met plastic folie en gaar 8 minuten op vol vermogen.
  3. Halveer de aardappelen en hol ze uit.
  4. Rooster de aardappelen ongeveer 20 minuten (of tot ze knapperig en goudbruin zijn) in de oven met een scheutje olijfolie en een snuifje zout.
  5. Meng de maïs met het aardappelvlees, de mayonaise, zeste en sap van citroen en Cheddar.
  6. Zet terug in de oven en laat twee minuten verder garen.
  7. Maak het slaatje. Snij de tomaat in blokjes of schijfjes en hak de chilipeper fijn. Hak ook de korianderblaadjes fijn. Meng met de kropsla.
  8. Serveer de gevulde aardappelen met het slaatje.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association