Een leuke variant op de bekende citroencake. De hartige aardappelen samen met het frisse van de citroen zorgen voor een bijzondere smaak. Ideaal om familie, vrienden of collega’s te verrassen.
- Was en schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze in gezouten water, giet af en plet met een vork. Zet een nacht in de koelkast.
- Zeef de bloem en meng met 100 g suiker, het zout en de aardappelpuree.
- Snijd de boter in blokjes en meng onder de aardappelpuree.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spreid de mengeling uit over een ovenschotel met bakpapier en zet 30 minuten in de koelkast.
- Zet vervolgens de schotel in de oven en bak 20 minuten. Bereid ondertussen het citroenbeslag.
- Klop de eieren met 200 g suiker tot een schuimige massa.
- Rasp de citroenen en meng het sap van de 3 citroenen met het maïszetmeel. Meng de limoenen met de eieren en verhit deze mengeling 5 minuten op middelhoog vuur. Roer goed, tot het indikt.
- Giet de mengeling over het aardappelbeslag en zet 10-15 minuten in de oven.
- Haal uit de oven, laat afkoelen in de koelkast en overstrooi met poedersuiker.
- Als de cake afgekoeld is, kan je hem terug uit de koelkast halen en serveren.
- Snijd in plakken van 3-4 cm.
Tip
Voor een exotische versie kan je de citroen vervangen met passiefruit.