Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEVULDE GROENE AARDAPPELNACHO’S

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 4 groene asperges
  • 200 g sperziebonen
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • Een handvol diepgevroren erwten
  • 100 g zure room
  • 100 g gemengde geraspte kaas
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 lente-ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 9
Voorbereiding: 35 MIN Kooktijd: 35 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Alternatief: zet de airfryer aan en leg bakpapier in het mandje.
  2. Snijd de (ongeschilde) aardappelen in partjes en schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Laat 15 minuten garen tot de aardappelen een goudbruine kleur krijgen
    Alternatief: doe de aardappelen in het mandje van de airfryer en stel die in op ‘groenten’ of ‘aardappelen’ op 180°C. Laat 10 minuten garen en schud de aardappelen na 5 minuten even op.
  3. Snijd ondertussen de groene asperges en de sperziebonen in stukjes.
  4. Haal de aardappelen uit de oven en bedek ze met de tomatensaus, de asperges, de sperziebonen en de diepgevroren erwten. Laat alles nog 15 minuten roosteren. Alternatief: haal het mandje uit de airfryer en voeg de groenten toe. Laat het mandje terug in de airfryer zakken voor 10 minuten. Schud na 5 minuten even op.
  5. Haal alles opnieuw uit de oven en giet er de zure room over, samen met de geraspte kaas. Laat nog 5 minuten roosteren
    Alternatief: haal het mandje uit de airfryer en voeg de zure room en de geraspte kaas toe. Laat het mandje terug in de airfryer zakken en laat alles nog 5 minuten garen.
  6. Hak de lente-ui fijn.
  7. Serveer met de groene pesto en de lente-ui.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association