Aardappelen zijn zo veelzijdig dat je ze met bijna elk ander ingrediënt kan combineren. Keuzestress? Volg dit recept voor gevulde aardappel met Noordzeegarnalen. Warm aanbevolen!
- Was de aardappelen en doe ze in een pan met koud en gezouten water. Breng aan de kook en laat 20 tot 25 minuten koken. Giet af, laat uitlekken en even afkoelen.
- Hol de aardappelen uit en hou de pulp apart.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Pel en snipper de sjalotten en doe ze in een sauspan met wijn. Laat inkoken tot een derde. Voeg 100 ml room bij en laat verder koken. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Plet de aardappelpulp met een vork en meng er 200 ml room onder samen met de sjalotten. Hak de bieslook fijn en meng die er ook onder, net als de geraspte kaas en garnalen. Meng voorzichtig onder elkaar. Kruid naar smaal met peper en zout. Vul hier de aardappelen mee.
- Zet 15 minuten in een oven van 170°C.
Voor de zure room:
- Klop de resterende 200 ml van de room op met het sap van een halve citroen, peper en zout.
Serveer de aardappel met een frisse salade, zure room en extra bieslook.