- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met zout. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en schik ze in een ovenschotel. Laat de aardappelen 45 à 60 minuten in de oven garen tot ze zacht zijn.
- Hak ondertussen de bieslook en de lente-uien fijn. Snijd de kerstomaten in vier.
- Haal de aardappelen uit de oven en laat ze even afkoelen. Snijd ze in de lengte door en hol uit. Bestrijk de aardappelen aan de binnenkant met olijfolie en kruid met peper en zout. Vul de bootjes op met de geraspte kaas en schik ze opnieuw in de ovenschotel. Zet 10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.
- Meng de aardappelpuree, roomkaas en bieslook in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg chilivlokken toe naar smaak.
- Schep het mengsel van aardappelpuree samen met de lente-ui en kerstomaten op de aardappelbootjes. Werk af met extra fijngehakte bieslook.
Tips
Voor een vulling met een smeuïgere textuur: meng de ingrediënten in een blender.
Serveer als bijgerecht met wat extra gebakken groenten, vlees, vis of een slaatje.