Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEVULDE AARDAPPEL MET MAKREEL

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 200 g gerookte makreel
  • 50 g kappertjes, in azijn
  • 200 g zure room
  • 1 bakje waterkers
  • 2 lente-uien
  • Zeste van 1 limoen
  • Peper
  • Grof zeezout
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 40 MIN

Een gevulde aardappel kan je op vele manieren bereiden, ook met vis. Makreel is het hele jaar door verkrijgbaar en past in ieders budget. Smakelijk!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de aardappelen goed, maak een inkeping in de lengte en wrijf die in met olijfolie. Strooi er wat grof zout over. Doe ze in een ovenschotel en zet 35-40 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte van de aardappelen).
  3. Snijd de makreel in kleine stukjes en meng met de zure room, limoenzeste, kappertjes en fijngehakte lente-ui. Kruid met peper en zout. Zet even koel weg.
  4. Snijd de aardappelen in de helft wanneer ze gaar zijn.
  5. Verdeel de mengeling met makreel over de gehalveerde aardappelen, en werk af met waterkers. Kruid met peper en serveer meteen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association