Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEVULDE AARDAPPEL MET KIPPENGEHAKT, WITLOOF EN ROOMKAAS

Ingrediënten voor 4

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 300 g kippengehakt
  • 3 stronkjes witloof
  • 1 ui
  • 4 el roomkaas met kruiden
  • 150 g geraspte kaas
  • 2 el ketchup
  • Boter
  • 1 el lookpoeder
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 94
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Deze aardappelen vullen we met kippengehakt, prei en roomkaas. De geraspte kaas zorgt voor extra smaak en een krokant korstje.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Kook de aardappelen gaar. Reken hiervoor 20 minuten of langer (afhankelijk van de grootte van de aardappelen).
  3. Snijd de bittere onderste kern uit het witloof en snijd in stukken. Versnipper de ui.
  4. Laat boter smelten in een pan en voeg de ui en het witloof toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en laat bakken.

  5. Meng het gehakt met de roomkaas, ketchup en het lookpoeder.

  6. Halveer de aardappelen in de lengte en hol ze uit. Meng het aardappelkruim onder het gehaktmengsel en vul er de aardappelen mee. Strooi er geraspte kaas over en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association