Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEROOSTERDE VIS MET CITROEN EN AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 4 filets van witte vis (vb. schelvis)
  • 2 courgettes
  • 3 tomaten
  • 1 citroen
  • Een handvol peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
23240483 EUPOTATOES 820x480 08 7 LEMON ROAST FISH AND POTATOES 187
Voorbereiding: 30-35 MIN
  1. Bekleed de airfryer of ovenplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen in schijfjes (met behulp van de mandoline). Doe hetzelfde met de courgettes.
  3. Schik de aardappelschijfjes en courgette onderling overlappend op het bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de helft van de citroen in schijfjes en knijp de andere helft uit.
  5. Leg de vis naast de aardappelen en courgette, strooi er wat zout over en leg schijfjes citroen bovenop elk stukje vis.
  6. Schuif het geheel voor 20 minuten in de airfryer op 160°C of voor 20 tot 25 minuten in de oven op180°C. Wordt de vis te plat, kort dan de kooktijd in.
  7. Snijd de tomaat in blokjes en hak de peterselie fijn.
  8. Doe de blokjes tomaat en de fijngehakte peterselie in een kom en giet er olijfolie en citroensap over. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de vis en de groenten met de tomatensalsa.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association