GEROOSTERDE VIS MET CITROEN EN AARDAPPELEN
Ingrediënten voor 4
- 600 g vastkokende aardappelen
- 4 filets van witte vis (vb. schelvis)
- 2 courgettes
- 3 tomaten
- 1 citroen
- Een handvol peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
GEROOSTERDE VIS MET CITROEN EN AARDAPPELEN
Voorbereiding:
30-35 MIN
- Bekleed de airfryer of ovenplaat met bakpapier.
- Snijd de aardappelen in schijfjes (met behulp van de mandoline). Doe hetzelfde met de courgettes.
- Schik de aardappelschijfjes en courgette onderling overlappend op het bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de helft van de citroen in schijfjes en knijp de andere helft uit.
- Leg de vis naast de aardappelen en courgette, strooi er wat zout over en leg schijfjes citroen bovenop elk stukje vis.
- Schuif het geheel voor 20 minuten in de airfryer op 160°C of voor 20 tot 25 minuten in de oven op180°C. Wordt de vis te plat, kort dan de kooktijd in.
- Snijd de tomaat in blokjes en hak de peterselie fijn.
- Doe de blokjes tomaat en de fijngehakte peterselie in een kom en giet er olijfolie en citroensap over. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de vis en de groenten met de tomatensalsa.
Andere verrassende recepten