Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEPOFTE AARDAPPEL MET COTTAGE CHEESE

Ingrediënten voor 4

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 2 el boter, op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook
  • Gehakte peterselie

Voor de topping met cottage kaas en ham:

  • 4 sneetjes gekookte ham
  • 200 g cottage cheese
  • 3 lente-uien
  • 6 radijzen
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 38
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 50 MIN

Aardappelen uit de oven, daar kan je alle kanten mee uit. Hier worden ze gecombineerd met een frisse topping van cottage cheese en ham

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de aardappelen en besprenkel onmiddellijk met zout. Hierdoor krijgen ze later een krokant korstje.
  3. Prik met een mes in de aardappelen en leg ze in een ingevette ovenvaste schaal. Gaar ze 40-50 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte.
  4. Pel en plet de knoflook. Meng de boter en peterselie.
  5. Haal de aardappelen uit de oven en maak bovenaan een inkeping en hol een beetje uit.

Voor de topping:

  1. Was de lente-uien en radijzen. Snijd ze schuin in schijfjes.
  2. Snijd de ham in reepjes.
  3. Roer de cottage cheese los en kruid met peper en zout. Meng er de groenten en de ham onder.
  4. Lepel in de uitgeholde aardappelen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association