Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEPLETTE AARDAPPELEN MET HUISGEMAAKTE HUMMUS

Ingrediënten voor 4

  • 500 g krieltjes (kleine aardappelen)
  • 240 g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
  • 70 ml kikkererwtensap uit het blik
  • 1 teentje look
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1/2 eetlepel tahini
  • 1 koffielepel komijn
  • Een handvol verse kruiden (peterselie, dille en basilicum)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES29399 website 820x480 recipes 2
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 15-20 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de ongeschilde krieltjes gaar. Giet af en laat uitlekken.
  3. Schik de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Plet de aardappelen met de achterkant van een lepel. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Laat de aardappelen 15 à 20 minuten in de oven garen tot ze krokant zijn.
  4. Maak ondertussen de dip klaar. Voeg de verse kruiden, de look, het citroensap, de uitgelekte kikkererwten, het kikkererwtensap, de tahini en de komijn samen in de blender en mix tot een gladde massa. Voeg, indien nodig, water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de hummus in een kommetje en besprenkel met enkele druppels olijfolie en extra verse kruiden.
  6. Dien op met de geplette aardappelen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association