Wie houdt er niet van chips? Vooral als je ze thuis zelf maakt, zijn ze onweerstaanbaar. Met aardappelen, en ook rode biet en courgettes creëer je bovendien een kleurenfestijn.
Was en droog de aardappelen. Snijd ze in dunne schijfjes van ongeveer 2 mm met een mandoline als je dit hebt. Doe hetzelfde met de rode biet en courgettes.
Verwarm de olie tot 140°C.
Frituur de chips 3 minuten, en schud af en toe. Doe niet te veel tegelijk in de friteuse, bak ze best in kleinere porties. Schud ze op in het frituurmandje en spreid ze voorzichtig uit op enkele vellen keukenpapier om uit te lekken.
Verhoog de temperatuur van de olie naar 180°C.
Doe de chips opnieuw in de hete olie en frituur nog eens 1 minuut. Leg ze opnieuw uit op keukenpapier.
Kruid met peper en zout.
Hak ondertussen de bieslook fijn en meng onder de kruidenkaas. Kruid met peper en zout. Serveer bij de chips.