Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEMARINEERDE FILET MIGNON MET AARDAPPELEN EN VENKEL

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 1 gekonfijte citroen
  • 500 g filet mignon
  • 3 lente-uien
  • 8 kerstomaten
  • 150 ml olijfolie
  • Mespuntje chilipoeder
  • Handvol korianderblaadjes
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 52
Voorbereiding: 40 MIN Kooktijd: 30 MIN

Groenten en vlees bakken op de plancha gaat snel en is vetarm. Ideaal dus voor een lekkere en gezonde maaltijd. Heb je geen plancha? Dan kan je ook een grote grillpan gebruiken.

  1. Verhit de plancha of grillpan.
  2. Snijd de lente-ui fijn. Snijd de citroen in partjes.
  3. Marineer het vlees met de lente-ui, citroen en olijfolie. Hak de koriander en voeg toe (hou wat apart voor het serveren). Kruid met chilipoeder en laat 30 minuten marineren. Roer af en toe om.
  4. Was de aardappelen en snijd in partjes.
  5. Snijd de venkel in dunne schijfjes met de mandoline.
  6. Was de tomaten en halveer ze.
  7. Verhit wat olie op de plancha (of grillpan) en bak de aardappelen 8-10 minuten.
  8. Voeg de venkel toe en bak nog 6-8 minuten en keer halverwege om.
  9. Schuif naar het uiteinde van de plancha (als je een grillpan gebruikt: haal de groenten uit de pan en hou warm in de oven of afgedekt onder aluminiumfolie).
  10. Bak het gemarineerde vlees 5-6 minuten per kant . Laat het vlees even rusten en snijd dan in reepjes.
  11. Voeg de tomaten en de marinade van het vlees toe en bak nog 4-5 minuten verder.
  12. Schik de groenten, marinade en het vlees op een schotel en overstrooi met wat gehakte koriander vlak voor het serveren.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association