Een makkelijke gehaktschotel met aardappelen en kool: dat is comfort food bij uitstek De kaassaus en het korstje dat je langzaam goudbruin ziet kleuren in de oven maken het helemaal af.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak het gehakt op middelhoog vuur en laat uitlekken in een vergiet.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer.
Voeg 40 g boter en 150 ml melk toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Snijd de kool in fijne reepjes en kook in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Smelt 80 g boter en voeg geleidelijk en al roerend de 80 g bloem toe.
Laat een beetje uitdrogen en voeg geleidelijk de resterende 300 ml melk toe. Laat enkele minuten koken.
Voeg 60 g kaas toe en kruid met peper en zout.
Doe het gehakt in een ovenschaal, lepel de kool erover, daarna de puree en tenslotte de kaassaus. Strooi er de rest van de gemalen kaas en het broodkruim over.
Bak 20-30 minuten in de oven. Als de kaas goudbruin kleurt, is je gehaktschotel klaar!
Deze website maakt gebruik van cookies. Ontdek meer over cookies door onze cookieverklaring te lezen. Door op "akkoord" te klikken, maar ook door verder gebruik te blijven maken van deze website, bevestig je kennis te hebben genomen van de cookieverklaring en geef je toestemming voor het gebruik van cookies.