Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEFRITUURDE AARDAPPEL-KABELJAUW BALLETJES

Ingrediënten voor 4

  • 3 bloemige aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 300 g kabeljauw
  • 1 ui
  • ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g bloem
  • 25 cl water
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 snuifje cayennepeper
  • Peper en zout

Yohurtsaus:

  • 10 g verse dille
  • 1 sjalot
  • 1 grote augurk
  • Sap van een halve limoen
  • 100 ml natuuryoghurt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 10 g verse dille
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 33
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 60 MIN

Deze knapperige gefrituurde aardappel-kabeljauw balletjes zijn onweerstaanbaar! Perfect als hapje of simpelweg als bijgerechtje.

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer.
  2. Breng gezouten water aan de kook in een grote kom. Neem van het vuur zodra het water begint te koken en pocheer de kabeljauw 10 minuten. Laat uitlekken en snijd in kleine stukken.
  3. Zeef de bloem. Maak een putje in het midden en roer er voorzichtig het water door. Meng tot een homogeen deeg.
  4. Plet de look en hak de ui en peterselie fijn. Voeg de kabeljauw toe en kruid met cayennepeper. Voeg ook het deeg toe, de aardappelpuree en het limoensap. Meng goed.
  5. Zet 30 minuten aan de kant op kamertemperatuur.
  6. Maak kleine balletjes van het deeg. Frituur tot ze goudgeel zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Maak de yoghurtsaus: hak de dille, sjalot en augurk fijn. Meng de yoghurt met de sjalot, kappertje, dille, augurk en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de aardappelballetjes met de yoghurtsaus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association